Direktlänk till inlägg 14 maj 2012
I lördags bakade vi detta goda bröd snabbt å väldigt enkelt på 1 timme så var brödet klart, behöver inte jäsa bara slänga ihop å in i ugnen.
Ingredienser:
4.5 dl Filmjölk
1 dl Mörk sirap
1 dl Vetekross
1 dl Rågkross
1 dl Havregryn
2.5 dl Grovt rågmjöl
3 dl Vetemjöl
1 dl Linfrön
1 dl Solrosfrön
1.5 tsk Salt
1.5 tsk Bikarbonat
2 tsk Brödkryddor
1 dl Aprikoser
1 dl Russin
ev. 1 dl Hasselnötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka aprikoserna och russina grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att papperet sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smeten, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i ca 45 min.
Lycka till
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|