Direktlänk till inlägg 9 maj 2012
Eftersom ja är lite baksugen idag så tänkte ja bjuda på ett recept, jag har själv bakat de då jag försökte äta efter GI metoden.
Mörk chokladkaka med pistage
Tid: 30 min + 1 timme i kylen
300 g Mörk choklad 70%
3/4 dl Fruktsocker
2 tsk Äkta vaniljsocker
1 Nypa salt
6 st Ägg
1 dl Grovt hackade pistagenötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader klä en avlång form som rymmer 1½ liter med bakplåtspapper.
2. Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad.
3. Arbeta ihop den smälta chokladen, fruktsocker, vaniljsocker, salt och ägg. Det tar en bra stund innan smeten blir krämig och slät. Vänd sist i dom hackade pistagenötterna.
4. Häll smeten i formen och grädda den i 10-15 min. Låt kakan svalna i formen och kyl den sedan minst 1 timme gärna över natten.
5. Skär upp kakan i bitar och servera
Lycka till
Jag serverade kakan med vispad grädde och färska hallon men det är ju efter tycke och smak.
Kram Malin
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|